Блексирама е голф игрище номер едно в света за 2009 г.

Блексирама е голф игрище номер едно в света за 2009 г

Добавен от

08 Feb 2010

(0 рейтинга)

Блексирама е голф-ирище № 1 в света за 2009 година

 

Светът призна българия за международна голф дестинация

 

Блексирама - голф игрище № 1 в света, намиращо се в Балчик.

 

Престижното американско списание Golf Inc обяви Блексирама за най-доброто ново игрище в света. Това огромно и безпрецедентно признание за България бе отредено на международен конкурс с участието на нови игрища от всички пет континента. Журито заседава в Amelia Island Plantation, Флорида, в състав: Боби Уийд, шеф на Weed Golf Dwsign[ital]; Томи Сасер, бивш вицепрезидент на Reynolds Plantation и Том Пауърс, президент на Bluegreen Golf. Тримата обявиха победителите в две категории – САЩ и останалия свят, като в международната категория след нашето игрище Блексирама са класирани китайският голф клуб Wehai Point Golf & Resort, ирландският Bunclody Golf & Fishing Club, пуерториканският Bahia Beach Resort и латвийският The V Golf Club. Официалната церемония по награждаването в присъствието на световни голф-знаменитости, голф-дизайнери и инвеститори ще е на 12 – 14 април 2010 г. Във Флорида.

Основният мотив за класирането на Блексирама на първо място в света е отличното вписване на проекта в природата чрез максимална екологична целесъобразност и ефективност при опазване на природата. Затова наградата има стойността на своеобразен Зелен Оскър в голфа. Блексирама е проектирано и подписано от световната легенда Гари Плейър и е в категорията на световните шампионатни игрища. Целият комплекс е със строителство само до два етажа и уникално нисък коефициент на застрояване. Става дума за луксозни къщи, вписани в природата и с невероятни гледки към Калиакренския залив и игрището.  Половината собственици на завършените 80 вили са българи, другите са бизнесмени от 11 европейски страни. Комплексът разполага с четири езера с обща площ над 100 декара , зарибени с над 10 вида риба, с множество басейни,  фитнес и балнеосъоражения, спортни игрища и тенискортове, конферентни зали. Край игралните полета се простират елитни сортове лозя, от които се произвеждат бутикови бело и червено вино. Плодовете и зеленчуците в рестурантите на комплекса са собствено, екологично чисто производство.

 

В непосредствена близост до Блексирама се намират още две игрища от световна класа – Трейшън клифс и Лайтхаус. Така с общо 54 уникални голф-дупки районът между Балчик и Каварна се превръща в елитна голф-дестинация.

 

Блексирама е голф игрище номер едно в света за 2009 г.

Коментари