Аз например съм против матурите, защтото не смятам, че те трябва да са критерият, по които да те приемат във ВУЗ и то не за друго, а заради няколко съществени причини:
Първо, всички сме на ясно, че не на всички населени места правилата са еднакви. С това имам предвид, че в по-малките градове и селца, място където всеки с всеки се познава и на по-голяма част от тези градчета в училищата няма камери, да препишиш се оказва много лесно. И за тези деца се оказва, че с отличните дипломи (без по-голяма част от децата да са положили усилия за това) и естествено добре взетите матури входът към някой ВУЗ е безпроблемен. И естествено не децата са виновни за това, а образователната ни система, където все куца нещо.

Второ, с тези матури още повече родители и деца имат нужда да ходят на частни уроци. Сега някой от вас ще си помисли: "еми да, много ясно, щтом не е учил на време, да ходи сега!" Но това не винаги е така, защтото в положението съвсем не е така. Много от учителите, които ни "преподават" в училище се отнасят небрежно към предмета си, с цел ... да ти предложат да отидеш на частен урок при тях! Знаят, това е незаконно, но те поемат риска да ти предложат това насаме!

Трето, какви са тези измислени матури за малките 4-ти 5-ти ... и т.н. клас? Е това вече си е простотия или поредната щтуротия на образователната ни система .... Вместо да оценяват учителите, тормозят децата ... и накрая пак нищто.
Какво ще научат децата ни с този стрес и тази обемна информация, с която им пълнят главите, питам аз???

Сега сте Вие наред да изкажете своето мнение