Факти и цифри

Факти и цифри

Добавен от

07 Feb 2010

(0 рейтинга)

 

10 милиона

На толкова долара горе-долу ( и по-скоро горе) възлиза оборотът на парфюмерийната индустрия днес в САЩ. Още древните египтяни са излопзвали аромантни есенции. Но не за да ухаят добре по време на социални събития, а за да омилостивяват боговете при изпълнението на задължителните религиозни ритуали.

 

 

 

 

 

 

1921

е годината, в която легендарната френска дизайнерка Коко Шанел предствя своя Шанел 5. Тогава творението на опитния парфюмер и руски емигрант Ърнест Бо е обявено за флорална екзотика. Днес познавачите го определят като неспорна класика.

 

 

 

 

 

 

25

Е цената в центове на едно червило в Америка в началото на века. И дамите ги дават с лека ръка, защото освен за разкрасяване, подобното на молив козметично чудо служи за лекарство – срещу сухи и напукани устни.

 

1908

През тази година червилото не е поканено на вечерните партита. Етикетът повелява госпожиците и омъжените дами да си слагат от цветния балсам за устни само по време на обедни събития, но не и през вечерните часове.  Причината? Никой не знае ...

 

 

11 милиона

Толкова козметични операции са били извършени в презокеанска Америка през изминалата година. Липосукцията, увеличаването или намаляването на гърдите, абдоминопластиката и операцията на клепачите си остават сред най-предпочитаните (и поносимо скъпи) хурургически скъпи операции. От безкръвните разкрасителни процедури най-популярни са ботоксът, увеличаването на устните а хиалуронова киселина и лазерната епилация. Немалко подрастващи (до 18 години) също прибягват до разхубавяващи корекции като ринопластика или корекция на ушите.

 

 

 

 

950

е сумата в долари, която американската актриса Ан Хатауей, позната ни от Дявоът носи Прада, отделя поне веднъж седмично, за да поддържа буклите си в смайващо подреден вид. Разходът е оправдан, тъй като  Хатауей е поверила естествено кафявите си коси на грижите на Тед Гибсън – личния стилист на най-сексапилната жена на планетата Анджелина Джоли.  

 

Факти и цифри

Коментари